Стефан Попов – Чефо

Стефан Попов е български актьор и влогър.

Стефан Попов
Чефо в "Сървайвър" (2023)
РоденСтефан Попов
26 ноември 1993 г. (29 г.)
Значими ролиКристиян в „Ние, нашите и вашите“
Уебсайтhttps://www.youtube.com/@Chefo.
Стефан Попов в Общомедия

Биография и творчество

Стефан Попов – Чефо е роден на 26 ноември 1993 г. в град Търговище, но родителите му се преместват във Варна, когато е още съвсем малък. На 10-годишна възраст постъпва в детско-юношеския театър "Златното ключе"[1], където прекарва 8 години. Там той се занимава с литература, музика, история, изкуство. Играе в няколко пиеси, участва и печели рецитал-конкурси за изпълнение на българска проза и поезия - "Яворови дни" в Поморие, "Ботеви дни" във Враца. Завършва варненската Първа езикова гимназия през 2012 г. и още същата година кандидатства в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ . Приет е със специалност „Актьорство за драматичен театър“ в класа на проф. Снежина Танковска.

Още в първи курс прави стъпки в киното. Явява се на кастинг за ролята на Жожо в българския драматичен филм „Българска рапсодия“ (реж. Иван Ничев) и след четири кръга е одобрен. Филмът е избран да представи България на 87-ите награди на филмовата академия на САЩ „Оскар“ в категория „Най-добър чуждоезичен филм“ на 2014 г.[2]

През 2015 г. става репортер към предаването на БНТ „Денят с Георги Любенов“. [3]Прави развлекателни репортажи и живи включвания в продължение на 7 години.

Завършва театралната академия през 2016 г.

През 2017 г. е част от трупата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Същата година печели кастинг за ролята на Кристиян в сериала на NOVAНие, нашите и вашите“.

През 2018 г. за кратко играе и в Сатиричен театър "Алеко Константинов".

През 2019 г. създава свой собствен Youtube канал на име "Chefo[4]". Там той започва да прави познатите на масовата публика поредици: реакции на песни, коментари на интернет видеа, влогове от пътешествия. През 2022 г в канала започва да се публикува видео съдържание, обхващащо по-социални тематики и актуални събития. Правят се коментари на теми като политика, история и гражданско образование. Дава се гласност на проблемите в българския политически живот и всички нередности и злоупотреби в държавата.

В началото на 2023 г. участва в седмия сезон на риалити предаването Сървайвър.[5] [6], където достига до обединението на двете племена и малко след него отпада от надпреварата.[7]

Източници

Филмография

Външни препратки

🔥 Top keywords:

Стефан Попов – Чефо

Стефан Попов е български актьор и влогър.