Wikipedia:Avertisment general

WIKIPEDIA NU GARANTEAZĂ VERIDICITATEA ARTICOLELOR SALE

Wikipedia este o enciclopedie online cu conținut deschis, adică o asociație de indivizi și grupuri bazată pe voluntariat care dezvoltă împreună o resursă de cunoștințe umane. Structura sa permite oricărui individ cu o conexiune la Internet și un browser să editeze informația găsită aici. De aceea trebuie să rețineți că nimic nu este în mod necesar revizuit de profesioniști bine documentați în diverse domenii particulare, astfel încât vreo informație de pe Wikipedia să devină în mod garantat completă, precisă sau demnă de încredere.

Asta nu înseamnă că nu veți găsi multă informație de preț și precisă la Wikipedia; totuși, luați în considerare faptul că Wikipedia NU POATE să garanteze, în nici un mod posibil, validitatea informației aflate aici. S-ar putea să fi fost modificată recent, vandalizată de cineva, a cărui opinie nu corespunde statutului de cunoștințe din zona particulară de care sunteți interesat(ă). Lucrăm la modalități de a alege și de a aproba cele mai de încredere articole, totuși, fără garanție. Cea mai bună listă de articole de încredere se găsește la Wikipedia:Articole de calitate, dar chiar și articolele listate acolo s-ar putea să fi fost editate fără milă, cu scurt timp înainte de a le vedea dvs.

Nici unul dintre autori, contribuitori, sponsori, administratori, dezvoltatori sau oricine altcineva legat de Wikipedia nu poate fi tras la răspundere pentru apariția unor informații imprecise sau calomniatoare, sau pentru utilizarea de către dvs. a informației din conținut sau a celei din paginile legate din Wikipedia.

Vă rugăm să vă asigurați că ați înțeles că informația oferită aici este liberă și gratuită și că nici un fel de înțelegere sau contract nu este creat între dvs. și proprietarii acestui sit, proprietarii serverelor pe care este găzduit acesta, contribuitorii individuali pe Wikipedia, administratorii proiectului, dezvoltatorii sau oricine altcineva care este în vreun mod legat de acest proiect, pentru a revendica articolele în mod direct. Vă este garantată o licență limitată de a copia din acest sit; aceasta nu creează sau implică nici o răspundere contractuală sau extracontractuală din partea Wikipedia sau vreunui agent, membru organizator sau alt fel de utilizator al acesteia.

Orice mărci de fabrică, mărci de serviciu, mărci colective, drepturi de design, drepturi de personalitate sau alte drepturi similare care sunt menționate, folosite sau citate în articolele enciclopediei Wikipedia sunt proprietatea respectivilor posesori. Folosirea lor aici nu implică faptul că dvs. ați putea să le utilizați cu orice scop - altul decât unul similar, adică informațional, precum au considerat autorii originali ai acestor articole Wikipedia sub schema de licență GFDL. Dacă nu este precizat altfel, siturile Wikipedia și Wikimedia nu subscriu și nu sunt afiliate cu nici unul dintre deținătorii unor asemnea drepturi și astfel Wikipedia nu poate garanta nici un drept pentru folosirea vreunui material protejat. Folosirea de către dvs. a unei astfel de proprietăți imateriale se face pe propriul dvs. risc.

Vă rugăm să luați în considerare faptul că informația găsită aici poate viola legile și jurisdicția țării din care dvs. accesați informația. Wikipedia nu încurajează violarea nici unei legi, dar ținând cont că această informație este stocată pe un server din statul Florida, în Statele Unite, aceasta este menținută în concordanță cu protecția oferită tuturor de către Primul Amendament al Constituției Statelor Unite și sub principiile Declarației Universale a Drepturilor Omului a Națiunilor Unite. Legile din țara dvs. s-ar putea să nu recunoască o protecție a dreptului la liberă exprimare atât de amplă ca legile Statelor Unite și principiile Cartei ONU, așadar Wikipedia nu poate fi responsabilă pentru nicio violare potențială a unor asemenea legi, în cazul în care vă conectați la proiect sau folosiți orice informație din acesta, conținută în orice fel.

Dacă aveți nevoie de consiliere specifică (de exemplu medicală, legală, financiară sau de gestionare a riscului), vă sfătuim să căutați un profesionist care este bine informat în acea zonă. Citiți Wikipedia:Disclaimer despre riscuri, Wikipedia:Disclaimer medical și Wikipedia:Disclaimer legal pentru disclaimere specifice unor anumite domenii.
Wikipedia nu este revizuită uniform; chiar dacă cititorii ar putea corecta greșeli sau ar putea elimina sugestii eronate, ei nu au nici o datorie legală să o facă și de aceea informația ce poate fi citită aici nu implică nici o garanție de adecvare a acesteia pentru vreun scop sau utilizare.

Nu se pot cere daune consecvente în Wikipedia, de vreme ce este o asociație de indivizi bazată pe voluntariat dezvoltată liber, pentru a crea diverse resurse educaționale, culturale și informaționale online de tip open source (sursă liberă). Această informație vă este oferită gratuit și nu există nici o înțelegere între dvs. și Wikipedia privind folosirea și modificarea acestei informații în afara Licenței GNU pentru Documentație Liberă. Nimeni de la Wikipedia nu este responsabil de informația pe care dvs. o trimiteți la Wikipedia sau orice alt proiect (cu alte cuvinte, prin faptul că trimiteți informație în vreunul din aceste proiecte acceptați în mod implicit faptul că oricine poate să schimbe, editeze sau elimine informația respectivă).

Wiki RomânăWiki DeutschWiki English

Drepturi și obligații juridice

Wiki-AjutorPagini

Despre WikipediaCuprinsIndexBun venitCategoriiCărțiCăutareCăutare surse (sfaturi)Comenzi rapideControl de autoritateCum creez o paginăCum modific o paginăCum mă înregistrezCum traduc un articolCum scriu un articolCum se citește o cutie de taxonomieExplorareFormateFormatul TeXGadgeturiGlosarImaginiImportLegături externeLegături interlingveManualele formatelorMediaNotePortaluriProceduri de salvare a unei imagini propuse pentru ștergereProceduri de salvare a unui articol propus pentru ștergereProceduri de suport avansat în salvarea unui articol propus pentru ștergereRedenumirea unei paginiRevenireRo.wpRoboțiSemnătura personalăSintaxa paginilorSolicitări bibliotecareSpațiu de numeStatisticiȘtergereTabeleTermeni de utilizare a enciclopediei WikipediaUnelteUnicodeUnire

GhidEseuri
ghidDespreAvertizăriVezi și
🔥 Top keywords:

Wikipedia:Avertisment general

Avertisment general – Folosiți Wikipedia pe propriul dvs. risc! – Wikipedia nu dă sfaturi medicale – Wikipedia nu are opinii în probleme legale – Wikipedia poate conține cuvinte, fraze și articole pe care le-ați putea dezaproba