Mestís

Mestís (mestizo en castellà, mestiço en portuguès, métis en francès, tots els quals provenen del llatí mixticus, participi passat del verb miscere, mesclar) és un terme d'origen castellà utilitzat per designar a les persones d'ascendència mixta, europea i ameríndia. Va ser utilitzat per referir-se a la majoria de la població d'ascendència mixta d'Amèrica des del Canadà fins a la Patagònia. El terme mestissatge, que prové del mateix mot, es refereix a l'encreuament de dues races; en específic dels colonitzadors europeus i dels indígenes. El terme filipí mestiso, amb la mateixa arrel castellana, s'utilitza per referir-se a qualsevol persona d'ascendència mixta filipina, no necessàriament amb ascendència europea.

Porfirio Díaz Mori, president de Mèxic de 1876 a 1911. Mestís mexicà, d'ascendencia espanyola i mixteca.

Actualment remet al procés històric estructuralment generalitzat de barreja i hibridació intercultural en les societats contemporànies.

Wiki CatalàWiki DeutschWiki English Història Yerushalmi, IH, Esprit, 1993. p. 5-35.
 • L'Assemblea de 1813 de les Províncies Unides del Río va abolir els títols de noblesa i les prerrogatives de sang i naixement.
 • {{{títol}}}. ; Fletcher, Nataly (2003). "Més enllà del cholo: Evidència lingüística del racisme postcolonial a l'Equador", en la revista Sincronia, Tardor 2003.
 • «William Ospina: 'Per la sang o la cultura, gairebé tots som mestissos'». Ñ Revista de Cultura, 03-08-2009.
 • "Mestissatge": ... 3. "Barreja de cultures diferents, que dona origen a una nova". Diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola.
 • Goytisolo, José Agustín (1999). "Catalunya, gresol de cultures o elogi del mestissatge humà i cultural", La Factoria, N º 9, juny-setembre de 1999.
 • Wiki CatalàWiki DeutschWiki English Enllaços externs hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mestís

  🔥 Top keywords:

  Mestís

  Mestís (mestizo en castellà, mestiço en portuguès, métis en francès, tots els quals provenen del llatí mixticus, participi passat del verb miscere, mesclar) és un terme d\'origen castellà utilitzat per designar a les persones d\'ascendència mixta, europea i ameríndia. Va ser utilitzat per referir-se a la majoria de la població d\'ascendència mixta d\'Amèrica des del Canadà fins a la Patagònia. El terme mestissatge, que prové del mateix mot, es refereix a l\'encreuament de dues races; en específic dels colonitzadors europeus i dels indígenes. El terme filipí mestiso, amb la mateixa arrel castellana, s\'utilitza per referir-se a qualsevol persona d\'ascendència mixta filipina, no necessàriament amb ascendència europea.