Portada

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
702.728 articles
1.123 participants actius

Col·labora-hi

Palos de la Frontera

Escudo de Palos de la Frontera pergamino normal.svg

La ciutat de Palos de la Frontera és un municipi situat a la província de Huelva. L'any 2007 tenia 8.529 habitants. Té una densitat de 170,58 hab/km². Si bé hi ha vestigis de poblament a la zona des del paleolític superior, Palos de la Frontera neix, documentalment parlant, a començaments del segle xiv, quan Alfons XI de Castella la dona a Alonso Carro.

La història d'aquesta ciutat està íntimament lligada a les tasques marítimes i als descobriments geogràfics. És per això que Palos de la Frontera és coneguda com el bressol del Descobriment d'Amèrica (com afirma al seu escut), ja que en aquesta ciutat es va gestar i es va preparar el primer viatge de Cristòfor Colom cap a, com ell creia, les Índies. Van salpar del port d'aquesta ciutat el 3 d'agost de 1492, i el 12 d'octubre del mateix any van arribar a certes illes de l'actual continent americà que, en aquell temps, eren desconegudes pels europeus. Per això, Palos forma part de la ruta anomenada Lugares Colombinos.Imatge del dia

Macropodus opercularis - front (aka).jpg

Un peix del paradís (Macropodus opercularis)

Projecte destacat: Viquiconcurs LGBTIQ+

Cartell Viquiconcurs LGBTIQ+ 2022.png

Millorar els articles de temàtica LGTBIQ+ de la Viquipèdia!
(Informació de la imatge)27 de juny

Segons fonts ucraïneses, un míssil de creuer rus destrossa un centre comercial a Krementxuk (Ucraïna) amb més de 1.000 civils a dins. Fonts russes per la seva banda afirmen no haver atacat cap centre comercial i sí un magatzem amb armes i municions estatunidenques i de països europeus.


24 de juny

La massacre de Melilla, en un intent multitudinari per creuar la tanca de Melilla, resulta en una matança de diverses desenes de migrants morts i ferits per la violència policial coordinada entre el Marroc i Espanya.

24 de juny

El Tribunal Suprem dels Estats Units anul·la el veredicte del cas Roe contra Wade i es preveu que diversos estats prohibeixin l'avortament properament.


23 de juny

El Consell Europeu atorga, per unanimitat, a Ucraïna i Moldàvia l'estatus de candidats a l'adhesió a la Unió Europea, a diferència de Geòrgia. Tots tres països hi van enviar la seva sol·licitud poc després de la invasió russa d'Ucraïna d'enguany.


Arbcom ru editing.svg
Avui fa 20 anys
Mor Rosemary Clooney, cantant i actriu estatunidenca (n. 1928).
Avui fa 30 anys
Avui fa 60 anys
Avui fa 315 anys
Es publica el Decret de Nova Planta per al País Valencià i el Regne d'Aragó, i se n'aboleix el govern polític i administratiu propi.


Llengua

Portada

ViquipèdiaL\'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.702.728 articles1.123 participants actius